We're not in it for the money

I den perfekte verden ville det ikke være en dårlig forretning at være en lille virksomhed med omtanke for miljø og mennesker. Men ikke bare er det dyrt at få produceret lokalt og i små mængder, men også svært at trænge igennem en indgroet brug og smid ud-kultur - udviklet af store koncerner som H&M og Zara.

Den klimamæssige konsekvens af modeindustrien

Modeindustrien og især fast fashion - tøjproduktion med fokus på hyppige nye designs og lave produktionsomkostninger - som H&M og Zara - står for ti procent af verdens årlige CO2-udledning. Det er mere end den internationale fly- og skibsfragt til sammen.

Vi har udviklet en brug og smid ud-kultur, skabt af skiftende trends og billig fast fashion, som resulterer i, at fire femtedele af den årlige tøjproduktion ender på lossepladser eller til afbrændinger.

Det skal vi ændre på, om ikke for vores egen skyld, så for vores børn og børnebørn.

Hos Pearl & Hector har vi valgt at gå slow fashion vejen, og få produceret ganske lidt ad gangen. Vi har derfor et meget begrænset varelager og dermed minimalt spild. Vores designs følger ikke modens luner og har derfor lang levetid.

Vores kollektion bliver lavet i tekstiler, som er mindre miljøbelastende og stærkere end f.eks. bomuld, og stilen er den samme året rundt. Vores tøj har alt i alt en lang levetid og kan genbruges igen og igen.

Er du interesseret i tekstiler og, hvor vi er på vej hen? Så kan du læse mere om fremtidens tekstiler her

Den sociale konsekvens

Fast fashion bliver typisk produceret i udviklingslande som Bangladesh, hvor lønnen ligger omkring 790 kroner om måneden. Det er langtfra nok, hvilket resulterer i en masse overarbejde i en produktion, som er meget fysisk krævende og/eller sundhedsskadelig.

Pearl & Hector's kollektion bliver syet på et social-økonomisk værksted, som baner vejen for, at flere mennesker med nedsat arbejdsevne bliver en aktiv del af arbejdsmarkedet. Også vores puslespil også håndlavet i Danmark.

Hos Pearl & Hector går vi ikke på kompromis med vores mission og håber, at regeringen snart vil gribe ind og - i det mindste - gøre det mere rentabelt at drive en forretning som vores.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de offentligøres.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.