Kork - et smuk og bæredygtigt materiale

Kork bliver udvundet fra et egetræ kaldet ‘Korkeg’, og det er barken, som bliver til kork. 

Korkegen - som kan blive op til 200 år - bliver ikke fældet, i stedet skræller man barken af ved håndkraft uden, at det skader træet. Det fantastiske ved korkegetræet er, at det kan hele sig selv og fra det er 25 år gammelt kan man høste det samme træ ca. hvert niende år.

Korkegen er Portugals nationaltræ
og ca. 55% af al kork kommer fra Portugal.

Hvor mange af vores ressourcer enten er belastende for miljøet eller svære at få fat på, er kork ikke et materiale, som vi kommer til at mangle. Som tidligere nævnt, har korkegen den evne, at dens bark vokser ud igen efter en høst, og på den måde er det en ressource, som kan blive ved med at give afgrøder. Derfor er korkbarken klimavenligt både når det sidder på træet, men også efter, at korken er blevet høstet. 

Et høstet korkegetræ absorbere fem gange så meget CO2,
som et træ der står med sin bark på. En anden fantastisk evne ved kork er, at materialet indeholder et naturligt klæbestof, som gør, at man kan støbe produkter uden nogen form for tilsætning, såsom lim. Korken afgiver et naturligt stof, som gennem opvarmning, giver muligheden for at støbe korken i en hvilken som helst form.

Kork er desuden smidigt, vandafvisende, utrolig let, isolerende, luft- og fugtighedsregulerende samt allergi- og astmavenligt.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de offentligøres.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.