Linned/hør - Naturlig skønhed

Hos Pearl & Hector vil vi helst lave børnetøj i de ædle stoffer - som hør og hamp - der herskede før bomuld indtog tekstilbranchen. Fordelene ved de gode gamle fibre er til at få øje på. For eksempel er de markant mere slidstærke end f.eks. bomuld, og europæisk dyrket hør og hamp er væsentligt mere miljøvenligt.

Hør er en af ​​de ældste fibre i tekstilproduktion, som allerede blev brugt i det 8. årtusinde f.Kr.

Den dag i dag er det stadig et meget værdsat naturprodukt, der anvendes inden for bl.a. mode og indretning.

Komfort
Linnedgarn og tekstiler er meget velegnede til beklædning. Fiberen har specifikke egenskaber, der adskiller den fra de fleste andre materialer og gør den unik.

Linnedtekstiler er antiseptiske, som betyder at de er bakteriehæmmende og at bakterier og svampe ikke kan ændre på fibren.

Tøj lavet af linned føles frisk og kølig på grund af stoffets lette og åndbare natur. Det skyldes blandt andet den større afstand i stoffets vævninger i forhold til andre materialer, og lader mere luft trænge igennem stoffet. En klar fordel om sommeren, men linned egner sig til alle årstider. Desuden er linned meget absorberende. Det optager hurtigt vand og frigiver det også hurtigt. På varme dage hjælper dette med at regulere mikroklimaet mellem krop og tøj og på kolde dage hjælper det til at holde varmen.

Linned (også kaldet 'europæisk silke') føles godt, når det bæres direkte på huden, selvom det er stivere, hårdere og mindre elastisk end bomuld og derfor er mindre smidig. Disse egenskaber forårsager også at linned krøller, når det bruges i vævede stoffer, men især denne egenskab betragtes, som en del af linnedets 'naturlige charme'.

Selvom linned er stivere end bomuld, så vil det hurtigt bløde væsentligt mere op ved brug, men bibeholde den slidstærke egenskab.

Bæredygtigt linned
Linned betragtes som et af de mest bæredygtige tekstiler, man kender. Hørplanten kræver ikke kunstvanding under vækst, og selv når den dyrkes konventionelt, har den brug for lidt eller ingen behandling med herbicider eller pesticider. Linned er et naturprodukt, det er 100% biologisk nedbrydeligt og genanvendeligt og føles godt på huden.

Hør dyrkes til anvendelse som fødevarer, olie, fibre og som dekoration. Det er relativt nemt og billigt at dyrke hørplanten, men produktionen af de fibre der bruges til at lave linned er meget svært og kræver meget viden, erfaring og tid. Selvom det er sjældent i en tid, hvor alt bliver automatiseret, så er produktionen af hørfibre normalt stadig lavet i hånden.

Miljøfordele ved linned:

  • 100% bionedbrydeligt

  • Ingen vanding nødvendig

  • Ingen eller begrænset kemisk behandling

Derudover kan hør vaskes ved lave temperaturer, for, som med andre naturlig materialer, afviser det bakterier og lignende.

Mere end 80% af verdens produktion af hør er europæisk, med næsten 75.000 hektar under dyrkning årligt.

Du kan se vores linned-produkter her

Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de offentligøres.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.