Hvad er GOTS-certificering?

GOTS står for Global Organic Textile Standard, og siden introduktionen i 2006 har den sat den højeste verdensomspændende standard for behandling af økologiske fibre. Det er en omfattende standard, som dækker hele tekstilkæden - fra bæredygtig, etisk høst af økologisk dyrkede planter gennem miljøvenlig og socialt ansvarlig fremstilling- og mærkning.

 
GOTS-certificering er anerkendt og accepteret på alle større verdensmarkeder så uanset, hvor dit økologiske tøj og tilbehør blev dyrket og produceret, kan du være sikker på, at alle certificerede produkter lever op til nøjagtig de samme strenge standarder.

Er alle økologiske mærker ikke gode nok?

Når du ser ordet "økologisk" eller sætningen "lavet med økologiske fibre" på en etiket, er det en god ting - men det går ikke nødvendigvis langt nok. Tekstiler, stoffer, garn og tøj kan mærkes økologisk, så længe de indeholder mindst 70% naturlige økologiske fibre. En GOTS-certificering kræver, at produkter indeholder mindst 95% naturlige økologiske fibre.

En ren standard

GOTS-standarden kaster et bredt net og beskytter dig og din familie i tre hovedområder ved at give dig:

  • Et sikkert økologisk produkt
  • Organiske materialer skal være tydeligt mærket og holdes adskilt fra konventionelle fibre gennem hele produktionskæden, så der er ingen forvirring eller forurening.
  • Intet formaldehyd, GMO'er, nanopartikler, giftige tungmetaller, klorblegemiddel, aromatiske opløsningsmidler, PVC'er, phthalater eller farvestoffer, der frigiver kræftfremkaldende stoffer er indeholdt i det færdige produkt eller emballagen - eller blev brugt under hele fremstillings- / emballeringsprocessen.
  • Alle farvestoffer, proceskemikalier og hjælpestoffer, der anvendes, er biologisk nedbrydelige og ikke giftige.

Et produkt, der beskytter vores planet

Valg af GOTS-certificeret tøj og tilbehør hjælper også med at bevare vores vidunderlige planet ved at sætte retningslinjer for den måde, hvorpå produktionsprocessen påvirker miljøet. Procedurer og mål skal være på plads for at holde affald og udledninger på et minimum, og der skal føres omfattende optegnelser, der beskriver vandforbrug, bortskaffelse af affald og energiforbrug.

Et produkt, der respekterer menneskeheden

For at et produkt skal GOTS-certificeres, skal arbejdere i alle produktionsfaser behandles i overensstemmelse med de vigtigste normer fra Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO).

Disse inkluderer:

  • Intet tvangsarbejde eller børnearbejde.
  • Frihed til at organisere og forhandle kollektivt.
  • Sikkert, rent arbejdsmiljø.
  • Levende lønninger.
  • Fritid og ingen overdrevne timer.
  • Ingen forskelsbehandling.

For at sikre, at alle disse standarder overholdes, kræver GOTS regelmæssig restkoncentrationstest og revision / inspektion på stedet sammen med passende certificeringer på alle niveauer i forsyningskæden.

GOTS vs. OEKO-TEX®

OEKO-TEX® er en global tekstilstandard, som fortæller dig, at hver komponent i et beklædningsgenstand eller andet tekstilprodukt (hvad enten det er økologisk eller konventionelt - og inklusive tråde, farvestoffer og udsmykninger) er helt fri for 100 stoffer, der er kendt for være giftigt eller skadeligt. Vi tror på OEKO-TEX®-standarden, og alt, hvad vi tilbyder hos Pearl & Hector, bærer denne vigtige certificering.
 
GOTS introducerer en anden, men alligevel vigtig standard, der sikrer, at hvert certificeret tekstilprodukt er økologisk, sikkert for dig og planeten og fair for alle arbejdere, der er involveret i at producere det.

Marley vendbar hør-kimonobluse

549 kr
TILBAGE TIL TOP